Saturday, August 15, 2015

Tembunnya aku!!

Selama ni, aku tak pernah terfikir untuk kawal pemakanan...selagi ada selera, selagi tu aku makan haha. Tapi hari ni, nampak gayanya, aku kena ubah cara pemakanan. Uhuhuuu...sedihnya....waaaaa~~~. Bulan syawal ni je aku naik 5kilo. Banyak tuuuu!!! Ingatkan penimbang rosak, rupanya tak. Memang fakta aku dah naik 5kilo. Patut la aku rasa badan aku ni berat semacam je hohoho.

Kata dokter, ideally naik 1-2kilo je every month. Tapi aku??? Sadisnya!! Aku dah naik 10kilo dan aku ada lagi 16weeks to go (insyaallah). Agak-agak berapa berat akhir aku kali ni...? Oh maii.....kalau berterusan gaya makan macam sekarang, ada chance naik 20kilo++ ni hahaha.

Maka, dengan ini...aku isytiharkan...aku nak mulakan diet sihat bermula isnin depan. Ehem...esok hari last untuk makan macam biasa. Nak makan apa ya...? Hehe. Maka dengan ini juga, bermula lah misi mencari menu diet sihat untuk orang macam aku ^_^


Wednesday, August 5, 2015

Hobi?

Jika 'masa' menjadi punca kamu tak punya hobi, maka...carilah hobi yang x perlukan atau kurang kebergantungan dengan masa...hehe. Selamat berhobi uolss ^_^

Baru bermula...


Saturday, August 1, 2015

Wallpaper project...

Aduhai...bersawang2 blog makcik nih hehe. Lama tak update. Malas gitu hehehehe. Ni meh makcik update sikit progress pasang wallpaper kat hall. Dah siap lama dah pun. Combination of 2 designs. Yang ni xde self adhesive...kene letak gam sendiri.

Mood rajin nanti baru letak tv tu kat wallpaper brown huhu

Yg ni bahagian sofa...amik gmbr atas je sbb kat sofa ade org tgh tido zzzzz~

Hah...itu jelaa stakat ni. Pikir kaler langsir pulak...da 5 taun makcik x tukar (tp makcik cuci tau!! tukarnye je idak hehe)

Close up...ade kaler kuning...hasil seni kreatif anak makcik T_T
Uols kalau ada anak kecik..yang suka conteng-conteng, pilih la wallpaper yang sesuai sikit hehehe. Sekian...