Friday, May 16, 2014

Selamat Hari Guru ^_^

Hari ni ada sambutan Hari Guru kat taska kakak. So, taska kakak ada buat jamuan makan...konsepnya adalah potluck. 'Haaa...gelabah la tu' kata encik hasben dengan penuh makna tersirat. Well...bila sebut saja pasal potluck, memang aku la orang paling susah hati....sebabnya...?? Hahaha. Tapi itu dulu. Ku ulang...itu dulu...kehkehkeh. Aku yang dulu bukanlah yang sekarang...ewah...bole nyanyi-nyanyi lagi huahahaha!!!

Hidup ni ada banyak pilihan. Contoh dalam kes potluck...kalau tak reti masak ataupun masak tak berapa nak sedap tu kan..tak payah susah hati. Tak usah siksa diri...siksa orang lain nak hadap makanan kita...tak perlu semua tu!! Pegi je kedai...beli apa yang korang nak bawak time potluck. Tak pun, sekarang ni kan ramai je akak-akak duk umah yang terima tempahan makanan. Kita oderrrr sajaaa.... MUAHAHAHAHA....!!!!

So, potluck untuk Hari Guru ni, aku dah decide nak bawak 'Tamagoyaki'. Haa....kemain lagi nama kan....hehehe. Ni adalah last minute punya decision. Dan...aku BUAT SENDIRI tau. Takde oder mana-mana...demi menyahut cabaran hasben ku yang sinis itew...huh!! Enjoy jugak sediakan tamagoyaki ni...

Presenting my 'Tamagoyaki'...made with love ^_^

Selamat Hari Guru
&
Terima Kasih Cikgu ^_^

16May2014...Insyaallah, next year kakak join celebrate Hari Guru kat taska dengan cikgu-cikgu dan kawan-kawan. Hari ni tak dapat join sebab kakak ada appointment dengan dokter...iskk ruginya T_T

Edit sikit....lagi satu option selain beli & tempah, korang bole google mana2 resepi yang korang rasa korang bole buat. Simple & easy...semua orang boleh...yeahh!!! (Over excited pulak)