Friday, May 31, 2013

Keychain Dutch Lady!!

Tadi aku pegi borong susu Dutch Lady kat petronas...errr bukan la memborong sangat pun sebenarnya. Kesahnya, kedai Mesra Petronas ada buat promotion...beli 2 susu kotak Dutch Lady 250ml apa-apa perisa, bole dapat 1 keychain (macam gambar kat bawah). Beberapa hari lepas aku ada try beli kat petronas Cyberjaya, tapi bila sampai kaunter, stok keychain da habis katanya...hukhuk. Kecewa aku.

So kebetulan hari ni aku singgah petronas kat Equine, aku pun try la tanya kat kaunter stok keychain ada lagi ke x. Alhamdulillah ada...rezeki aku hehe. Orang kat kaunter tu cakap promosi sampai arini je...orang tu yang cakap tau, aku ulang je. So pada sesiapa yang terlepas nak collect semua 5 jenis keychain Dutch Lady ni, bole try next time ye hehe.


Ada 8 semuanya!!!

Cukup 5 jenis...muehehe

Nak collect keychain Dutch Lady punya pasal...gigih aku pegi beli susu hahahaa. Whateverrr~~~~


Monday, May 27, 2013

Cokelat...Labuan Mari...

Adik ku yang kacak bergaya (hahaha) ada datang melawat kami Khamis lepas. Ada kerja kat Subang katanya dan kebetulan Jumaat tu dia cuti, so dia singgah bermalam di rumah kecil kami. Disebabkan Jumaat tu aku kerja dan dia pun ada plan sendiri plus petang tu dia dah fly balik Labuan, jadi tak sempat la nak bawak dia jalan.

Roomate: 25 ringgit 90 sen...(sambil belek-belek kotak coklat)
Aku: Ha ah
Roomate: Dah bayar belum ni?
Aku: Tadi nak bayar...tapi time breakfast tadi tak teringat pulak nak pass duit
Roomate: Elehh...
Aku: Betul laa...iskk

Thanks belanja cokelat-cokelat tuh...memang yummeh laa hehe. Next time jumpa kakak belanja ko pulak.

Dapat 2 bekas yang ni...

RM25.90 saje~~~

Entri lewat malam....anak da tido, mak pon nk tido lah...sok kije huhuhuuu...nk extend cuti bole?


Sunday, May 26, 2013

Ketuk...ketuk...ketuk...

Aduhai la anak mama ni. Suka sangat main ketuk-ketuk. Kejap ketuk sana. Kejap ketuk sini. Semua benda dia nak ketuk. Ketuk pinggan mangkuk la...ketuk peti ice la...remote tv...telefon...meja...botol susu...pintu toilet tu haa pun gigih diketuknya ala-ala berkompang gitu...kekeke.

Dan ni hasil ketukan dia yang agak terbaru jugak lah....

Jangka Hayat: Tak sampai seminggu T__T

Jangka Hayat: Lebih kurang 3 minggu T__T

Ok sila jangan cepat melatah...jangan marah-marah...jangan angin-angin...usah ribut-ribut...keep cool bebeh. Tu semua harta dunia je. Dah memang sampai masa dia nk retak seribu kann... So, sementara nak tunggu tab tu direpair (harapnya bole la direpair), anak mama ni asik dok bertapa depan mama's new lappie...bagai lappie mama dia yang empunya...uhukk. Touchscreen kan...suka la dia.



Saturday, May 11, 2013

Anak Mama

Pejam celik...pejam celik...anak mama dah besar dah. Gigi dah tumbuh banyak. Dah boleh ajak lumba lari. Dah pandai main lompat-lompat. Dan pandai sebut beberapa perkataan walaupun selalunya tak berapa nak betul sangat hihihi. Hmmmm...rindu rasanya dengan masa-masa yang dah pun berlalu....

Candid. Senyum nampak gigi bawah 2 batang ^_^

Pinjam songkok abah..nak gi masjid katanya..

Rambut baru versi tembikai hihi

Time ni dah pandai senyum kat camera

Senyum-senyum tayang gigi

Rambut tembikai da tumbuh panjang jadi helmet kekekeke

Positive...anak mama akan dapat adik x lama lagi...

Semoga anak mama terus membesar sehat dan ceria. Dan semoga kehadiran adik nanti akan menambah lagi emosi gembira untuk kita semua. Mama & abah sayang Jia ^_^

Sunday, May 5, 2013

Testing...Testing...Helo...Helo...

Terima kasih belikan saya laptop tu...FYI, it is my first laptop. Memang dulu saya study amik course IT, tapi masa tu saya guna desktop saja. Dan bila  dah kerja, everytime saya nak beli laptop...mesti tak jadi. Ada saja alasan yang menghalang saya untuk beli. Mungkin dah tertulis...first laptop saya awak yang belikan hihihii

On my 29th bday ^_^

Terima kasih juga untuk bunga-bunga cinta itu...saya sangat menghargainya



MODE: Tengah test laptop baru...touch screen lagi...tarak tikus pon takpaa kekeke~~~

Thursday, May 2, 2013

A Song From A Fragile Heart

Recently, Geisha has become one of my favourite band. I do love their song...and of course their vocalist voice...sedap telinga mendengar okeh!! And today, I would like to share one of the band's song entitled Pergi Saja (macam emcee tengah buat announcement plak haha). Enjoy~~~